Nawigacja
Polecamy
Ostatnie pliki
Najnowsi

12/16 9:51
Moduł NEWS kilka pytań
PoczÄ…tkujÄ…cy
Witam
Nie mogę odzszukać (być może moduł nie posiada takiej funkcjonalności) opcji przy dodawaniu nowego newsa aby był on widoczny dla określnych grup użytkowników.

Ew. Jeśli moduł ten nie posiada takiej opcji to jaki spęłniający rolę neswó to posiada?

edit - przepraszam, za zamieszanie znalazłem

I drugie pytanie.
Czy jest taki moduł newsowy, który (jeśli tak ustwaię) będzie wysyłał do użytkowników maila (po zamieszczeniu newsa) , że news XYZ o tytule ABC został zamieszczony i tak żeby w mailu był np link do tematu?

Czy mam może szukać w newsletersach?
edit - czy można ustawić (tylko gzie) żeby wszystkich userów powiadamiło e-mailow o wsztkim????? tzn o newsach dla jego grupy o plikach itp

Raport Góra 

12/16 16:32
Odp: Moduł NEWS kilka pytań
Webmaster
Miasto Gniezno, Wrocław
Możesz pokusić się o napisanie parunastu linii kodu, który to wykona.
Gotowego modułu, który zaraz po dodaniu newsa wyśle info do wszystkich nie znam (btw, co z tymi, którzy nie chcą być powiadamiani?).

12/16 20:55
Support Team
wspomniany moduł news ma newsletter wbudowany, więc możesz z niego korzystać.
Kurak - co do tych którzy nie chcą otrzymywać powiadomień - wszystko to kwestia rejestracji i warunków korzystania z serwisu. Być może użytkownicy tego serwisu chcąc nie chcąc otrzymują powiadomienia.

12/21 12:07
PoczÄ…tkujÄ…cy
Halo, Panowie
Po pierwsze, zarówno News, jak i AMS mają opcje powiadamiania - każdy user może zaznaczyć, że chce mieć powiadomienia i wtedy je dostaje (korzystam z tego od lat).
Po drugie, News przestał być rozwijany przez InstantZero - ponoć support przejmuje ImpressCMS Team, ale... jak to dalej będzie wyglądać, nie wiem.
Po trzecie, AMS miał chyba opcję importu zawartości z News, więc nic straconego.

Raport Góra 

12/25 15:02
Support Team
Hej cześć
Po pierwsze - niemal każdy moduł ma opcje powiadomień (przykładem tych, które nie mają niech będzie contact lub pools). Wszystko zależy od funkcjonalności danego modułu. Moim zdaniem jest to dość fajna opcja i dość często z niej korzystam. Jak wiecie w innych CMSach opcja ta jest przede wszystkim obecna w modułach for (nie mówiąc już o skryptach samych forów...)
Co do modułu NEWS i innych ze stajni InstantZero - wszystkie one będą dalej prowadzone przez developerów xoops. Ostatnie wydanie tych modułów nie tylko dostosowywało je do wersji 2.4.2 XOOPS, ale też - jak to w przypadku NEWS - zostało dodanych kilka rzeczy od grupy developerów. (więcej na www.xuups.com)

Co do tego modułu - hmmm zawsze używałem newsa - bo był to najlepszy moduł do prezentacji treści. Ale z drugiej strony rozrósł się on do kolosalnych 14 Mb! Toć to więcej niż sam xoops!
W sumie jest kilka alternatyw:
TADnews
AMS
Smartsection (już nieco przestarzały)
Publisher (następca smartsection - pisany z dedykacją dla nowych wersji systemu)

To te najważniejsze. Mnie osobiście podoba się publisher. Jednakże ma bardzo mocno rozwinięte opcje uprawnień - co wymaga szczegółowego podejścia do wskazania uprawnień do określonych akcji i możliwości korzystania z dobrodziejstw tego modułu.

1/24 19:44
PoczÄ…tkujÄ…cy
Zgadza się - po prostu ustawiając swój CMS warto poznać możliwości narzędzia i jego składowych.
Nie testowałem TADnews, a Publisher jest dopiero w wersji alfa i od niedawna dostępny głównie dla testerów - Trabis zmienił plikownię, a mnie się nie chce doinstalowywać oprogramowania, w sumie xoops nie jest moim hobby, tylko narzędziem do wykorzystania.
AMS wyszedł w wersji 2.5.2, chłopcy go rozwijają i starają się utrzymać jego główną cechę (dość prosta struktura, funkcjonalnośc zbliżona do news i szybkość działania).
News... tu jest problem. Był komunikat o przejęciu rozwoju przez ImpressCMS, z drugiej strony Trabis wypuścił wersję 1.65, względem 1.64 różniącą się korektami błędów pod najnowszego xoops. Czas pokaże, co będzie dalej.

Raport Góra 

Możesz przeglądać wątki.