|
3/2 1:52
| Cumulus Tag 3d |
|||
|
PoczÄ…tkujÄ…cy
![]() Dołączył:
2/7 1:48
|
witam
widziałem niedawno fajny składnik menu użytkownika, obracający się obłoczek złożony z napisów - odnośników do konkretnych modułów, artykułów i innych części serwisu... znalazłem dwie wersje tego modułu i zgodnie z wymaganiami moduł tag zainstalowałem najpierw tag, dla pewności wcisnąłem aktualizacje wszystkich sładników mojego systemu, a dopiero potem wypakowałem moduł cumulus... niestety nie mogę cieszyć się efektami 3d na swojej stronie bloku cumulus poprostu nie widać, może ktoś z forumowiczów spotkał się z tym modułem i wie co należy zrobić, aby był widoczny na stronie? w XooPs'a gram niespełna miesiąc, starannie czytam wszystkie pliki tekstowe zawarte w katalogach modułów przed ich zaintalowaniem, a jeśli czegoś nie rozumiem - nie instaluje, w tym przypadku nie było żadnych wymagan, poza standartowym skopiowaniem do katalogu, instalacją w sekcji admin i przydzieleniem uprawnień... używam XOOPS 2.4.4, nie grzebałem w kodach ani systemu, ani modułów !!!POMOCY!!! |
|||
|
||||
|
3/3 15:08
| Odp: Cumulus Tag 3d |
|||
|
Z chęcią pomogę
![]() Dołączył:
2008/3/22 9:30
|
A czy zrobiles ten block widzialny w Blocks sekcji?
http://mysitemodules/system/admin.php?fct=blocksadmin |
|||
|
||||
|
3/3 22:03
|||
|
PoczÄ…tkujÄ…cy
![]() Dołączył:
|
oczy-wiście
zanim zażądałem efektu, sprawdziłem wszystkie ustawienia... w sekcji moduły wyświetlił się blok Cumulus lecz bez opcji podania jego kolejności w wyświetlaniu (jak zdążyłem zauważyć w tej sekcji definiuje się kolejność wyświetlania modułów w bloku Menu Głównego) przeszedłem więc do administracji blokami, zaznaczyłem -> widoczny dla wszystkich użytkowników -> widoczny na wszystkich stronach -> kolejność 1 próbowałem wszystkie możliwe lokalizacje (strona lewa, prawa, środek dół, środek góra i wariacje)... ...i doopa dzięki za odpowiedź, skorzystałem z linka, doprowadził mnie do zarządzania blokami, ale jak pisałem, ustawienie bloku to był jeden z pierwszych kroków podjętych po instalacji modułu dokładnie było tak: znalazłem moduł Tag, z artykułu o cumulus na xoops.org znalazłem moduł Cumulus zainstalowałem moduł Tag aktualizowałem wszystkie składniki mojego XooPs'a zainstalowałem moduł Cumulus przeszedłem do zarządzania blokami (ustawienia -> patrz wyżej) przy każdej zmianie ustawień sprawdzałem, a efektu nie było... system był czysty, właśnie zainstalowany, był też moduł forum nbb 4 i extcal 2.2 -> jedyna modyfikacja, to skórka: imago-06b_v2 (fakt, ze nie wyświetla banerów chyba nie ma znaczenia? sprawdziłem to sam, zmieniając skórkę na standardową, kiedy zdesperowany nie miałem pojęcia, co może powodować brak Cumulusa na stronie, ale i to nie pomogło) jeszcze raz dzieki za odpowiedź, licze że znajdzie się rowiązanie... |
|||
|
||||
|
3/4 8:45
|||
|
Z chęcią pomogę
![]() Dołączył:
|
OK, poniżej jest Cumulus konfiguracja, ktora jest na XOOPS.
Porównaj i sprawdz, czy czegoś brakuje w Twojej konfiguracji ![]() |
|||
|
||||
|
3/4 14:25
|||
|
PoczÄ…tkujÄ…cy
![]() Dołączył:
|
wszystko siÄ™ zgadza...
niczego nie brakuje, nawet mam niezdefiniowany jak w przykładzie opis koloru: TAF_MB_FLASH_MAXFONTCOLOR ustawiłem wszystko tak jak w przysłanym screenshot'cie, nawet kolor i kolejność, ale nie działa |
|||
|
||||
|
3/15 18:01
|||
|
Z chęcią pomogę
![]() Dołączył:
|
OK, zajrzałem do twojej konfiguracji i ponownie zainstalowałem Cumulus.
Problemem było to, że nie miałes żadnych "tags", więc blok nie był widoczny. Aby to zrobić, trzeba było włączyć "tags" w module News, a następnie wpisać tags w "Tags" rubryce. Teraz działa. Pamiętaj, aby mieć tags musisz używać moduły ktore wspieraja tags (np. News), a następnie trzeba wpisać ręcznie te "tags" w kazdej twojej publikacji. |
|||
|
||||
|
3/15 20:20
|||
|
PoczÄ…tkujÄ…cy
![]() Dołączył:
|
serdecznie dziękuje
jestem jeszcze zielony, dlatego pewne rzeczy nie są dla mnie tak oczywiste, jak być powinny... postaram się więcej nie zawracać głowy podobnymi duperelami jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI |
|||
|
||||
Możesz przeglądać wątki.